Ketvirtadienis, rugpjūčio 5, 2021
Pradžia > Asmeninė patirtis > Viskio ir šampano taurių naudojimas

Viskio ir šampano taurių naudojimas

Besirūpindami sveiku ir gardžiu naminiu maistu, dažnai pamirštame apie indų, kuriuose laikomas maistas, svarbą. Šiuolaikinėse parduotuvėse galima rasti daugybę įvairiausių indų, kuriuose gali būti talpinamas maistas. Tačiau ar susimąstėte, kad taip pat labai svarbu žinoti, ir kokias taures turite naudoti šampanui, taip pat ir viskiui? 

VISKIO TAURĖS, KĄ REIKIA ŽINOTI?

Tikrą viskio skonį sužinosite tik jį degustuodami  tinkamose viskio taurėse, dėl to šių taurių pasirinkimas yra didelis.

  1. Viskio taurės rūšis – stiklas. Tai geriausiai žinomos viskio taurės, nes jas visi dažniausiai ir vartoja. Jose reikėtų pateikti burboną ir škotą. Tai universaliausia taurė, nes iš jos galima gerti ir daugelį kitų gėrimų. Taurė skiriasi tuo, kad jos viduje esantį turinį reikėtų išgerti vienu gurkšniu.
  2. Stiklas storu dugnu ir plonomis sienomis skirtos viskiui gerti, taip pat tinka ir įvairiems kokteiliams. Tai labai gražaus dizaino viskio taurės.
  3. Stiklas pavadinimu nosis, yra skirtas tiems asmenims, kuriems patinka užuosti, nes būtent šios viskio taurės pagalba yra intensyvinamas joje esančio turinio kvapas ir skonis.

Dabar turėtų būti aišku, dėl ko dauguma viskio pardavėjų prideda ir viskio taures. Būtent tos viskio taurės leidžia visapusiškai atsiskleisti skoniui ir kvapui.

ŠAMPANO TAURIŲ PASLAPTYS

  1. Šampano degustavimui labiausiai tinka tulpės formos taurės. Šių taurių viršus yra siauresnis nei apačia, o tai leidžia sampano aromatui pasklisti daug geriau. Taip pat šioje taurėje galėsite puikiai jausti burbuliukus, kurie ir suteikia šampanui žavesio.
  2. Saldžiam putojančiam vynui tinka ir kitokios taurės. Galima rinktis pusapvales, plokštas taures, jose taip pat bus puikiai jaučiamas skonis.
  3. Svarbu prisiminti, kad taurę reikia laikyti už kojelės, o ne už taurės, kad šampanas išliktų šaltas.
  4. Pries patiekiant šampaną taures galima atšaldyti, į jas įdėti ledukų, kad skonis būtų dar įspūdingesnis.
  5. Šampaną pilti reikia per du kartus, taip pat nuolat papildyti, jog nedingtų aromatas ir skonis. Patartina nepilti pilnos šampano taurės, nes bus sunku laikyti.

Jei norite įsigyti puikių viskio  ir šampano taurių, galite apsilankyti gerduva.lt elektroninėje parduotuvėje ir įsigyti norimas prekes prieinama kaina.